lauantai 7. heinäkuuta 2007

Radio Nova haastattelu #2

(Puhelimessa toimittajan kanssa Jussi N)
Mikäli ryhmä on pysynyt aikataulussa on huippu - Stok Kangri 6150 metriä korkea, todella lähellä.

-Matkan johtaja Jussi Nummelin; Onko vuori valloitettu?
*Ei ole vallotettu. Tänään vielä vaan ollaan oikeestaan odotettu ja kerätty voimia huomista varten, eli aamuyöstä puoli kahden aikaan lähdetään vuoren rinteelle. Eilen käytiin 400 metriä ylempänä kattomassa jäätikön reunalla, että miltä näyttää.

-Matkan päätarkoitus ei ole ollut tämä vuoren valloitus, vaan se, että pääsee näkemään sitä Himalajan upeaa luontoa ja kyliä ja muuta. Se on varmasti ainutlaatuista nähtävää?
*Joo, kyllä ehdottomasti. Tämä oli alusta asti selvä kaikille, että vaellus ja kulttuurin ja luonnon kokeminen on se ykkösjuttu ja siinä sivussa, tai oikeestaan tässä lopussa, nyt sitten kun on mahdollista, niin koitetaan sitten tämä 6150 metriä korkea Stok Kangri huiputtaa. Se on ikään kuin tällaisena mukavana lisänä hyvälle reissulle.

-Mikä on ollut kaunein näky, mitä olet nähnyt tällä reissulla?
*Kauniita näkyjä on ollut tosi paljon. Oikeestaan jokainen laakso, johon ollaan tultu on ollut hirveen erilainen. Mutta ehkä komein näkymä kaiken kaikkiaan on ollut muutama yöllinen tähtitaivas, koska se on 5000:metrissä melko eri näkönen kuin esimerkiksi kotoisessa Etelä-Suomessa, jossa kaupunkien valot häiritsee. Se on tietysti erilainen muutenkin kun on kirkasta ja paljon tähtiä ja linnunrata näkyy komeasti....

-Kuulostaa todella upealta! Mä voisin kuvitella, että siellä on aika useinkin ollut tippa silmässä ja pala kurkussa kun katselee maailman kauneutta....
*Kyllä näin vois sanoa, että tällä hetkellä kun istutaan teltassa, niin näkymä on Indus-joen laakson yli suoraan itään päin 5-6 -tonnisia hupippuja, osa lumisia, osa ei. Periaatteesa jos näkisi (en saanut vuoren nimeä ylös, toim. huom.) näkisi Tiibetin. Eli on kyllä aika massiivista, ja ihminen tuntee itsensä pieneksi....

-Ihan varmasti! Hei, sovitaanko Jussi Nummelin sillä viisiin, että huomenna soitellaan Radio Novasta teille uudestaan, ja silloin se Stok Kangri ilmeisesti on sitten myöskin huiputettu tän reissun kaupanpäällisiksi.
*Kyllä, näin on, ja lopuksi haluan vielä sanoo sellaiset terveiset kaikille kotijoukoille, että tiimi on taas vihdoin kasassa, eli kaikki sairastapaukset on hoidettu ja koko porukka on täällä lähdössä vuoren valloitukseen, eli kaikki hyvin.

Ei kommentteja: